Tilbage til Forsiden:            Thailand Rundrejse.

Fra 19 December 2010 Til 2 Januar 2011.

Udsigt fra vores hotelværelse: Ramada Plaza Menam Riverside Bangkok.

Dag 1-2: Danmark - Bangkok.

Vi er med toget fra Holstebro Banegård kl. 7.33 der er togskifte i Vejle. Kl. 12.00, ca. 20 minutter forsinket ankommer vi til terminal 3 i Københaven Lufthaven, det er dog ikke noget problem ca. 3 minutter  senere er vi i tjekind køen, vi forlader København kl. 14.00 og flyver østover til Bangkok, Thailands hovedstad, der er en af de mest spændende og levende metropoler i Østen. Bravo Tours’ danske rejseleder venter i lufthavnen, og vi kører direkte til vores flodhoteller. Efter lidt afslapning kan man shoppe i mekka et af store shoppingcentre og markeder. Om aftenen er der velkomstmiddag med aftensejlads på Chao Phraya-floden i hyggelige risjunker.

Aftensejlads på Chao Phraya-floden i hyggelige risjunker.

 
Øk´s gamle hovedkontor set fra Chao Phraya-floden.
Dag 3: Bangkok.
Dagen er til fri disposition. Vi tager med på turen til Grand Palace med sejltur på Chao Phraya-floden.

Wat Arun – Morgengryets Tempel, det porcelænsbelagte tempel er ganske betagende, takket være templets imponerende højde på 79 meter.

Udsigt over Grand palace fra Chao Phraya-floden.

På vej ind i Grand palace Bangkok.

 En mytologisk kæmpe.

Grand Palace tjente tidligere som residens for landets konger og er et af de bedste eksempler på det gamle thaihofs prangende arkitektur. Paladset består af over 100 forskellige bygninger.

Fra Grand Palace tager vi videre til det nærliggende tempel, Wat Pho som er det største tempel i Bangkok. Her befinder sig en stor statue af en liggende buddha. Den store buddha har kolossale dimensioner: Den er 46 meter lang og 15 meter høj.

Tom som skal være vores lokale Thai guide på selve rundrejsen, en rigtig fin fyr.


På vej efter en lille julegave til Connie.

Dag 4: Bangkok - Denchai.

Dagen er til fri disposition - og til de sidste store oplevelser i Bangkok, inden vi midt på eftermiddagen tager fra hotellet til udkanten af China-town, hvor vi besøger Wat Trimitr med den store guld-buddha. Derfra tager vi til hovedbanegården, Hualampong, i hovedstadens hjerte. Banegården er en attraktion i sig selv, bygget i britisk stil i begyndelsen af 1900-tallet. Middag i nærheden af banegården. Med nattoget ruller vi stille gennem Bangkok, og nogle steder kører vi nærmest gennem stuen hos de familier, der ulovligt har opført deres små skure langs banen. Det bliver hurtigt mørkt i Thailand, og snart vugger toget gennem natten mod nord, og senere på aftenen bliver der redt op i sovevognen. Dette er en rigtig god måde at vide, at man er kommet til det virkelige Thailand og på vej mod eventyr.

På vej efter en lille julegave til Connie.

Pyha tilbage på Hotel Ramada Plaza Menam Riverside, vi nyder den sidste frokost før afrejsen fra Bangkok.

Wat Trimitr med den store guld-buddha.

I dette lille beskedne tempel står den berømte Guldbuddha. Figuren er 3 meter høj og vejer 5, 5 ton. Forskere mener at buddhaen er mellem syv- og ottehundrede år gammel og stammer fra Sukhothai-perioden. Buddhen, der indtil 1933 var dækket af gips, blev opdaget ved et tilfælde, da bygningsarbejde skulle flytte gipsfiguren. Kablet på kranen knækkede og da figuren ramte jorden krakelerede gipsen og afslørede guldet underneden.

Vi nyder en øl ved hovedbanegården, Hualampong, i hovedstadens hjerte.

Banegården er en attraktion i sig selv, bygget i britisk stil i begyndelsen af 1900-tallet.

Med nattoget ruller vi stille gennem Bangkok.

Søren og Leif.

Malene og Emil. Rejselederen Emil er en fantastisk  guide.

Annette og Knud.

Majbritt og Søren.

 Connie og Dorte.

Dag 5: Denchai - Phrae.

Efter at toget meget tidligt om morgenen har anstrengt sig op i de højtliggende provinser, når vi frem til Denchai-stationen, hvor vi stiger om til vores bus. Vi kører til provinsbyen Phrae, hvor vi får en velfortjent morgenbuffet og gør klar til en dag fyldt med store oplevelser. Vi starter med at køre til en stor drypstensgrotte med udgang i junglen, hvorefter vi har en let vandring gennem skoven og markerne.

I bjergområderne nord for byen findes bjergstamme-landsbyer, der ikke har været berørt af udenlandske eller thailandske besøgende. Vi tager ud til en Hmong-landsby, hvor vi i samarbejde med landsbyens beboere har arrangeret, at vi kan få et indblik i deres hverdag, traditioner og historie. Vi ser også landsbyens skole og på hverdage træffer vi børnene og skolelærerne. Vi får frokost ved et hyggeligt vandfald ved landsbyen. Om aftenen er der budt på helt speciel middag i Phrae.

Tom og Emil underviser lidt på Thai.

Om aftenen er der budt på helt speciel middag i Phrae, men bussen er der ikke, så vi må gå siger Tom, men kort tid efter vi har rundet det første hjørne kommer aftenens overraskelse, der kommer snigende cykel taxa bagfra, som er så venlige at stoppe, og tage os med til byens muserum hvor vi skal spise.

Dag 6: Den 24 December, Phrae og cyklernes dag.

Alle får udleveret en cykel, og vi bruger dagen til at opleve det lokale liv med håndværk, landbrug og tempel i en typisk nordthailandsk provinsby. Her gælder det ikke om at se Thailands største tempel, men om at møde mennesker, der bruger dette tempel, og munkene, der har det som deres hjem. På hverdage kan vi besøge en skole, hvor vi ser skolesamlingen, imens det thailandske flag hejses, og nationalmelodien spilles. Når man færdes på cykel, har vi tiden med os og kan standse og se de små ting. Det opdages også hurtigt, at thaierne om muligt smiler endnu mere, når de ser “faranger” på cykel, og små venlige tilråb skorter det ikke på. Dufte, lyde og livet i en stille provinsby i det hele taget kommer os i møde, og en dag fuld af opdagelser er garanteret. Om aftenen er der middag på hotellets terrasse med levende, akustisk musik.

Vi kommer med på et gruppe foto.

Dag 7: Phrae - Chiang Rai.

Fra morgenstunden drager vi nordpå gennem bjergene og de nyplantede teaktræsskove. Uden for byen Phayo stopper vi kort ved et mindesmærke for en dansk kaptajn, der døde på dette sted i den thailandske konges tjeneste i 1902. Frokost på lokal restaurant ved den store indsø i Phayo og videre til den nordligste store by, Chiang Rai. På vejen igennem Chiang Rai besøger vi det imponerende Wat Rong Khun, bedre kendt som Det Hvide Tempel. Vi besøger Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Laos og Burma mødes. Her sejler vi på den mægtige Mekong-flod ved Laos’ grænse, og hvis myndighederne tillader det, går vi også i land i en lille laotisk landsby. I dette område fortælles historien om opiumsdyrkningen, der tidligere var en stor del af Den Gyldne Trekant i både Burma, Laos og Thailand. Vi spiser middag på en lokal restaurant.

Selv fiskene er hvide. ( Nogle steder er de sorte. )

Vi besøger Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Laos og Burma mødes.

Laos.

Laos.

Tilbage i Thailland.

Dag 8: Chiang Rai - Tha Ton.

Vi besøger lokale plantager og ser på lokallivet og rismarkerne i området uden for Chiang Rai. Vi besøger nogle af de smukke bjergbyer undervejs. Det er også i disse bjerge, Thailands bedste te dyrkes. Senere går vores tur videre ad floden med longtailbåde, der er elegante, smalle både med indbygget dieselmotor med en lang aksel som drivkraft. I bådene sejler vi gennem junglen og den smukke natur. Vi går i land for at besøge bønder, der dyrker nogle af Thailands bedste appelsiner. I nærheden besøger vi et tempel i bjergene. Vi når nu frem til vores enkle, men charmerende resort direkte ved floden. Om eftermiddagen er der tid til at nyde en kold øl eller vand på resortets hyggelige terrasse ned til floden. Vi skal bo i små bungalows og spise en god thaimiddag på resortet.

.

Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Laos og Burma mødes.

Ved Grænsen til Burma.

Bi Stade.

Baicon.

Det er i disse bjerge, Thailands bedste te dyrkes.

Nogle af Thailands bedste appelsiner.


Godmorgen.

Dag 9: Tha Ton - Chiang Mai.

Efter morgenmaden kører vi mod Chiang Mai. Vi besøger en elefanttræningslejr og får demonstreret elefanternes træning og oplever deres imponerende færdigheder som arbejdselefanter. På elefantryg skal vi på en meget spændende elefanttrekking gennem junglen ved lejren.
Vi fortsætter med små, primitive bambusflåder på floden, hvor vi driver med strømmen kun hjulpet af bådsmanden, der styrer og stager for at holde os på ret kurs. Uden motorstøj glæder man sig ekstra over den storslåede jungle. Efter frokosten besøger vi en orkidéfarm for at se de mange smukke farver og former på disse flotte blomster.
Vi tjekker ind på hotel i Chiang Mai, og om aftenen er der traditionel nordthailandsk kantoke-middag med thaidans-underholdning. Senere på aftenen kan man besøge det store natmarked tæt ved hotellet.

The Elephants Training Center, Chiang - dao Chiang Mai.

Gratis Brusebad.

Kolde Øl og Vand kan købes.


Til Doi Suthep-templet 309 Trin.

Dag 10: Chiang Mai.

Tidlig morgen besøg ved Doi Suthep-templet, der, som navnet angiver, ligger på et bjerg med udsigt over Chiang Mai. Vi har morgenbesøg på Chaing Mais store ferskvaremarked. Vi skal herefter opleve den kulinariske kunst at lave thaimad, og vi nyder derefter til frokost de spændende, nylavede retter. Eftermiddagen er til fri disposition og kan bruges til indkøb eller thaimassage på et af byens fine spa-faciliteter. Rejselederen giver ideer og gode tips til, hvordan man bedst får en fornøjelig eftermiddag. Om aftenen er der afslutningsmiddag for rundrejsen.

På Chaing Mais store ferskvaremarked.

Tom fikser lige vi kommer på et blomsterfestival i Chiang Mai.

Vi må tage afsked med et fantastiske Team.

Ut som var  buschauffør på turen, Tom som var  vores lokale Thai guide, og Vut som var buschaufførmedhjælpere. 

Emil tager med på turen til Hua Hin.

Dag 11: Chiang Mai - Hua Hin.

Vi flyver til Bangkok om formiddagen, vi kører videre til Hua Hin i en anden bus.

Efter ca. 4 timer og 225km i bus er vi ved den fineste strand i Hua Hin.

Resten af ferietiden er til fri disposition ved et af Thailands skønne badeområder.

Vi skal bo på det velkendte familiehotel, Hotel Hua Hin Marriott Resort & Spa.

Hotellet er smukt dekoreret i thaiarkitektur. Dette populære hotel ligger direkte på stranden i kort afstand til Hua Hin centrum. Her tilrådes tidlig booking. Hotellet har skøn tropisk have med græsplæne direkte til stranden. Det første, man møder, er den smukke åbne lobby med mange siddepladser og lobbybar. Swimmingpoolen er også i smuk thaiarkitektur med lille børnepool, træliggestole, parasoller, håndklædeservice og poolbar. Hotellet har mange restauranter, bl.a. en italiensk ved stranden, thai ved poolen, steakhouse, coffeeshop og strandbar med snackservering. Hotellet har imponerende spacenter.
Værelserne er smukt dekorerede i thaistil med mørke trægulve, lille siddeafdeling, satellit-tv, aircondition, telefon, minibar, kaffe-/tefaciliteter og møbleret balkon eller terrasse med udsigt til haven eller havet. Desuden badeværelse med badekar og hårtørrer. På værelserne er der internetadgang.

Vi spiser aftensmad på den danske restaurant Admiralen i Hua Hin, det er også vores sidst middag med rejselederen Emil.

Det kan godt være man ikke fejre jul på samme måde som herhjemme, men man forstår da at pynte gevaldig.

Dag 13: Hua Hin. den 31 December 2011.

Dækket op til 300 menesker under åben himmel, en hel fantastisk måde at fejre nytår på.

Dag 14: Hua Hin. den 1 Januar 2011.

Vi køber lidt frugt til busturen til Bangkok, trist at så pragtfuld en ferie allerede er slut, vi vænder sikret tilbage.

---------------------------------------------------

Til bage til Forsiden:

---------------------------------------------------